fbpx

Momsen til missen

2020 var et mærkelig år, også rent foretningsmæssigt. Det var et år hvor Almisse Shop havde fremgang, men helt upåvirket af covid-19 var projektet dog ikke. Der var f.eks. forsinkelser på materialer og udfordringer med at få teknikkere til diverse printere.

Som en kombination af den økonomiske krise der er over os, kombineret med en større interesse for min webshop, er der nødt til at ske nogle ændringer i måden jeg driver det på. Jeg har kun begrænset tid og energi at lægge i projektet og kan ikke fortsætte i det tempo, som jeg kørte i november og december. Derfor har jeg holdt to måneders pause og er gået tilbage til tegnebrættet med mit koncept. Her er de grundlæggende ændringer for fremtiden.


1. Jeg vil producere mine varer forud, frem for ved bestilling.
2. Jeg vil donere mindst 25% af overskuddet frem for 50%.
3. Jeg skifter støtte forening hver måned, frem for hver tredje.
4. Jeg vil have faste sendedage (onsdag og fredag).

Produktion

Hidtil har det kørt sådan, at jeg som udgangspunkt ikke har produceret en vare, før en kunde har lagt en bestilling. Det var sådan trykkeriet og jeg valgte at gøre det, da vi på den måde ikke kunne brænde inde med varer og lide tab. Da hverken jeg eller trykkeriet tjente en krone på salget, var det sådan det kunne lade sig gøre. Til at starte med brugte jeg kun varer som trykkeriet i forvejen havde på lager, til andre kunder. På den måde havde trykkeriet ikke penge ude i mit projekt.
Som Almisse Shop er vokset er der dog opstået visse udfordringer i denne måde at køre det på. Når en kunde bestiller en masse forskellige varer, som f.eks. t-shirt, krus, mussemåtte og magnet, får jeg rigtig travlt med at producere. Jeg skal have gang i fire forskellige printere/maskiner og det kan være at de er i brug af trykkeriet i forvejen. Derfor må jeg vente til de er ledige.

Når det kommer til teknik, er der også altid risiko for at en maskine går i stykker. Her skal man ofte vente på at der er en som har tid til at fikse problemet, at der kommer reservedele hjem eller en teknikker kommer forbi. Så bliver min produktion pludselig forsinket og jeg kan ikke gøre andet end at vente, hvilket er meget frustrerende.

Heldigvis har mine kunder altid været forstående ved forsinkelser, men situationen stresser mig voldsomt. Derfor har jeg besluttet at det skal være slut med al det stress og jag og i stedet vil jeg producere forud. Der er altså kun, hvad jeg har på lager allerede. Selvfølgelig producerer jeg op løbende, hvis jeg kan se at et produkt er populært! Men der kan være lidt ventetid, hvor visse varer er udsolgt i korte perioder. Sådan er det jo også i de fleste andre webshops. Udover at det forhåbenligt vil sænke mit stressniveau betydeligt, vil det også spare mig en masse tid. At producere én mulepose her og der tager meget længere tid end at lave 10 stk af gangen. Sådan en printer tager ca. 20 minutter at starte op, så alene der er der tid at spare.

Ved at droppe produktion pr. bestilling, skal jeg blot plukke, pakke og sende regninger de fleste dage. På den måde håber jeg fortsat at kunne drive Almisse Shop, uden at gå ned med nakken.

Donations bidrag

Grunden til at vi kunne køre Almisse Shop helt uden fortjeneste til trykkeriet, var at jeg kun producerede det jeg solgte. I salget fik trykkeriet dækket omkostninger til de materialer jeg brugte. I princippet gik de dermed i nul. Det passer bare ikke, for der er mange andre udgifter forbundet med Almisse Shop, som trykkeriet dækker. Det drejer sig f.eks. om al embalage, mine postkort og klistermærker, udgift til fakturerings software, MobilePay gebyrer, slid på maskiner, testprint, fejlprint og fragtskader, samt den tid de hjælper mig med at udvikle produkter eller producere.

Så nu hvor jeg vil producere forud og skal bruge lagerplads, synes jeg ikke at jeg kan tillade mig at tærre sådan på trykkeriets ressourcer længere. Jeg bliver derfor nødt til at sætte donations procenten ned, så der kan blive lidt til trykkeriet også. Det er udelukkende min beslutning og ikke noget trykkeriet har krævet! Det smukke i denne beslutning er, at det kan retfærdiggøres at låne lidt af trykkeriets medarbejdere her og der. Det var ikke normen før, da de jo gerne skulle bruge deres tid på opgaver, der tjente penge ind. Der er nogle stykker, der har været søde at tilbyde at komme og give mig et nap med i Almisse Shop. Og der er super sødt af jer, men det er ikke sådan lige at sætte folk ind i mine processer. Det er rigtig mange forskellige maskiner man skal læres op i, for at kunne producere en ordre. Jeg kan ikke se for mig, hvordan det skulle køre. Så skal jeg have hjælp, skal det være af folk der allerede er kendt i trykkeriet. Det kan jeg få ved at give trykkeriet en bid af fortjenesten.

Det lyder måske voldsomt at halvere donations procenten sådan. Men jeg forventer stadig at kunne hive nogle flotte beløb hjem til misserne. Og her kommer punkt 3 ind i billedet.

Støtteperiode

Da Almisse Shop startede, solgte jeg ikke så meget. For at det kunne blive til lidt støttekroner, var perioden på hver indsamling derfor på 3 måneder. Således skiftede jeg mellem 4 foreninger på et år, som fik en bid af salget. Nogle gange blev det kun til 800 kr i donation i kvartalet, men vores seneste indsamlinger har ligget på okring 5.000 kr! Derfor ser jeg en mulighed for at forkorte indsamlingsperioden og stadig hive penge hjem til hver forening. Som regel er det alligevel sådan, at der er mest salg i den første måned. Det skyldes at den aktuelle støtteforening deler Almisse Shop med deres følgere og der kommer nye kunder i butikken. Så her er der et helt naturligt boost i salget.

Ved at skifte forening hver måned, håber jeg at dette boost kan komme oftere og vi dermed kan samle næsten lige så mange penge ind årligt, trods en lavere donations andel. Kendskabet til Almisse Shop vil også blive større ved denne model og håbet er at det også øger salget ved flere tilbagevendende kunder. Man kan sige at hver forening vil få et mindre beløb ud af det, men tilgengæld har jeg mulighed for at støtte flere forskellige. Og måske endda vende tilbage til foreningerne? Jeg håber dermed at der bliver lige så meget overskud at dele ud af til misserne, de bliver bare fordelt ud på flere foreninger, hvilket jo heller ikke er så tosset.

Forsendelse

Hvor jeg før smed, hvad jeg havde i hænderne, når der kom en bestilling, vil der nu være to faste ugentlige sendedage. Ved kun at sende 2 dage om ugen, sparer jeg nogle ture mellem trykkeriet og pakkeshoppen. Hvilken dag på ugen i bestiller, vil altså have indflydelse på, hvor lang tid der går, før i har jeres pakke. Jeg håber at i vil have tålmodighed med mig – vi når det nok 🙂

Jeg glæder mig til at genåbne butikken og vise jer nogle nye ting, jeg har arbejdet på i pausen.