fbpx

Montering af katte stickers

Her er en guide til hvordan du bedst monterer vores folie stickers. Folien er vejrbestanding og da den er gennemfarvet falmer den ikke i solen. Du kan derfor sætte vores stickers udendørs som f.eks. på bil, båd, postkasse, knallert, rude osv. Vores stickers fås i sort og hvid og herunder kan du læse om hvordan man monterer dem.

Det skal du bruge

Sprit
Klud
En skraber – f.eks. et kreditkort
Evt. saks

Sådan gør du

Allerførst vil jeg råde dig til at give din sticker nogle strøg med skraberen. Dette er for at sikre at stickeren sidder fast på den gennemsigtige forside, frem for på bagsiden. Jeg har allerede gjort det, men man kan aldrig være for sikker. Dette lille trin kan spare dig noget bøvl senere.

Hvis der f.eks. er mellemrum du vil af med, så det passer bedre der hvor du vil have stickeren siddende kan du adskille de forskellige elementer ved at klippe. Det er tilladt at være kreativ.

Vinyl stickers sidder allerbedst på en hel plan flade – så bliver resultatet bare bedst. Men når det er sagt, så går let kurvede overflader på f.eks. bilen også an. Bare vær opmærksom på at folien ikke er strækbar! Sørg for at underlaget er helt rengjort for fedt og snavs før du begynder. Er overfladen ikke ordentlig rengjort vil stikkers ikke hæfte tilstrækkeligt og snavs kan ses igennem folien. OBS: Brug ikke vinduerens, da det efterlader en film som folien ikke kan klæbe til. Det er ikke alle typer maling som folien klæber lige godt til og det er derfor ikke egnet som wallsticker. Når det er sagt, har jeg selv monteret et lille klistermærke ved en stikkontakt. Så det kan lade sig gøre, men holdbarheden kan være forringet, grundet den nubrede overflade samt malingen. Så det er på eget ansvar.

Vores stickers er ikke wallstickers og holdbarheden kan være nedsat, hvis de bruges sådan.

Den klassiske montering: Start fra den ene ende af klistermærket ved at løsne et lille stykke af den hvide bagliner. Placer nu den ende af stickeren, hvor baglineren er fjernet og brug skrabeværktøjet på stickeren, mens du arbejder dig mod den anden ende og gradvist fjerner baglineren.

Den modige montering: Pil hele bagsiden af stickeren. Placer din sticker, enten fra en side til den anden, top til bund eller fra midten og ud ved at bøje siderne op. Da vores stickers ikke er så store, kan man sagtens anvende denne metode. Det kan jeg afsløre at jeg selv har gjort og det har ikke givet mig problemer.

Uanset hvordan du griber monteringen an, så giv stickeren et par ekstra skrab med kreditkortet inden du piller den gennemsigtige plastik af, for at sikre at den sidder helt fast på overfladen. Vær ekstra omhyggelig omkring de spidse ender af motivet – f.eks. halerne på mus samt ved knurhår.

Luftbobler?

Er der lidt luftbobler fanget under folien, kan du forsøge at lede dem ud med skraberen, men ofte vil luften selv finde ud med tiden (det kender man fra en selv). Så har du fået lavet en genstridig bobbel, så giv den lige en uge før du gør yderligere. Hjælper det ikke, kan du forsigtigt prikke hul på folien med en nål eller kniv, så luften kan slippe ud. Vær forsigtig.

Fjern sticker

Hvis du skal have stickers af din bil eller postkasse, eller andet der står udendørs, kan du med fordel gøre det på en solskinsdag. Varmen hjælper nemlig limen med at slippe. Bor du i Danmark kan du snyde og varme mærket op med en føntørrer eller en varmepistol. Pas på ikke at varme for meget, så du skader lakken under! Den overskydende lim kan evt. fjernes med limfjerner eller rensebenzin.

Shop vores kattestickers her