fbpx

Historien om Lille Poul

Da jeg flyttede lidt ud på landet for snart 10 år siden, bemærkede jeg flere katte i området. Jeg snakkede med min nabo som fortalte at der var mange katte. Det skyldes at en herre på nabogrunden fodrede dem. Han købte hundemad hjem på paller (da det var billigere) og så fodrede han ellers løs. Dengang kendte jeg ikke til omfanget af Danmarks herreløse katte og hvad der sker, når man fodrer uden at neutralisere (spoiler: problemet vokser!).

Senere fik jeg selv indekatte. De var så forkælede at de ofte ikke spiste op. Jeg fik en dag den ide at sætte deres rester ud, for at se om der kom en kat forbi. Det gjorde der! Og den samme kat kom igen hver eneste gang jeg satte mad ud. Til sidst begyndte jeg at sætte mad ud, selv når mine katte ikke levnede. Jeg kunne ikke lide tanken om at den gik forgæves.

Føj for katten

Kort tid efter at jeg var begyndt at fodre udekatten, så jeg en reklame. Den hed “Føj for Katten” og kom fra Ta’ Ansvar. Her tvinger konen sin mand til at spise kattemad, fordi han fodrer nabolagets katte uden at tage ansvar for dem.

Ham: “Der er jo ikke nogen som tager sig af dem”

Hende: “Men det gør du sgu da heller ikke […] Man kan ikke bare fodre en kat og så tro at der ikke følger noget med. Hvad hvis den kommer til skade eller føder killinger ude i vores skur. Hvis ansvar er det så?”

Den ramte mig! Så jeg tog kontakt til Nordsjællands Kattehjælp for at høre hvordan jeg skulle gribe situationen an.

Min første genudsætningkat

Efter vejledning begyndte jeg at fodre udekatten i en transportkasse. Så gik jeg hen til naboen der havde ry for at fodre katte, for at høre om de kendte til katten. Det var konen der åbnede og så snart jeg sagde kat, blev døren venligt men bestemt lukket igen med ordene “du tager bare de katte du vil have”.

Jeg fremlyste katten på Facebook, men ingen kendte til den. Transportkassen blev skiftet ud med en fælde og jeg fik fanget Lille Poul, som jeg havde døbt katten, og fik den til dyrlægen. Her fandt de ingen chip eller øretatoveringer, så nu var Lille Poul min. Det skulle vise sig at være en hunkat, men navnet beholdte hun. Da hun havde fået hele dyrelægepakken, kom hun med hjem igen. Et døgn senere blev hun genudsat og jeg var hendes fodervært i to år.

Lille Poul blev aldrig kælekat, men vi havde vores rutine. Hun fik eget foderhus og sad hver aften i en kristtjørn og ventede på mig. Hun fik mange fans fra hele verden på sociale medier gennem min Deaf Darlings profil. Men jeg var hendes største fan.

Starten på mit kattenødhjælps arbejde

Lille Poul blev desværre kørt ned i 2019. Men mit arbejde med hjemløse katte stoppede ikke der. Jeg har indfanget godt 40 katte siden Lille Poul, hvoraf nogle er blevet genudsat, nogle er blevet adopteret og to måtte have fred. Der er kommet helt styr på naboens katte koloni og i dag bor her langt færre katte, som alle er neutraliserede. Jeg holder fortsat øje med området, for engang imellem kommer der stadig nye katte udefra, som jeg skal tage mig af. For der er ingen andre der gør det.

Selvom det nu er flere år siden at Lille Poul sidst spiste her, kalder jeg det stadig Lille Poul’s plads. Og jeg fodrer fortsat genudsætningskatte her hver eneste aften og sender ofte en tanke til min elskede “P” som jeg er sikker på stadig holder øje med mig.

Almisse Shop er i hendes ære

Noget af det første jeg solgte i Almisse Shop var merchandise med Lille Pouls illustration på. Hun driver fortsat min passion for hjemløse katte og derfor er hun en essentiel del af Almisse Shop. Derfor vil du også se hende på mine takke postkort, som du modtager sammen med dine varer, samt i bunden af mine nyhedsbreve. Hun sidder der i sit træ og repræsenterer de mange hjemløse katte vi har i Danmark, der spejder efter en hjælpsom sjæl. Jeg tænker at Almisse Shop skal have varer med Lille Poul igen en dag. For det er katte som hende, det hele drejer sig om.

Så husk det nu: fiks dem hvis du fodrer! Det er vejen frem til færre hjemløse katte og vi kan alle gøre en forskel i denne sag.

Læs mere om genudsætning i min guide til genudsætning.

En tanke om “Historien om Lille Poul

  1. Pingback: Min første katte-kærlighed - Almisse Shop

Kommentar er lukket