fbpx

Duftpuder til katte

Hos Bakkely Kattepension i Brørup gør de lidt ekstra for at give deres firbenede gæster en god oplevelse. Ved brug af dufte sørger Klaus for at kattene føler sig trygge og har det lidt sjovt, mens deres mennesker er ude at rejse.

En velduftende kattepension

Klaus Ørjan har drevet Bakkely Kattepension siden 1998, hvor han startede med at have 9 bure til rådighed. Sidenhen har han udvidet pensionen markant og har i dag hele 55 katteværelser til forskellige behov. Bakkely Kattepension tilbyder adgang til deres videoovervågning, så man selv kan have et øje på sin kat. Mange har mere ro i maven, når de har mulighed for lige at tjekke ind og se at alt er vel. På den måde kan man nyde sin ferie med god samvittighed.

Klaus begyndte at dyrke katteurt i sin have, for at forkæle de besøgende katte med duftpuder under deres ophold. Han syede de tørrede urter ind i små puder og så hvordan kattene nød det duftende legetøj. Kunderne så også hvor glade deres katte var for Klaus’ hjemmelavede legetøj og efterhånden fik han efterspørgelser på duftpuderne. Derfor begyndte han at lave endnu flere duftpuder, så folk kunne forkæle deres katte derhjemme. Nu har jeg fået mulighed for at sælge dem i Almisse Shop! Find duftpuderne her.

Ronja nyder duften

Hjemmedyrket Katteurt

Klaus dyrker altid mindst 6 forskellige typer katteurt i sin have og importerer derudover også catnip fra Asien, som har en mere mynte agtig duft. Udover forskellige typer katteurt er der også silvervine og baldrian i hans sortiment. Ved silvervine er der forskel på hvilken del af planten man bruger og ved baldrian findes der også forskellige arter. Nogle baldrian planter dufter næsten ikke, mens andre lugter af sure sokker! Og det er altså sidstnævnte, som nogle katte er helt vilde med. Katte er ikke ens og det er forskelligt hvilke planter de reagerer på. Klaus laver derfor duftpuder med forskellige planter, som katte er kendt for at kunne lide. Således er der god chance for at katten vil nyde i hvert fald en af duftene.

Bakkely har katteurt langs hele facaden.

Ikke bare en urt

En urt er altså ikke bare en urt og det har jeg da også selv erfaret. Jeg har købt mange katteurt og baldrian ting til mine katte gennem tiden og det har været med varrierende succes. Noget legetøj havde en tydeligt effekt på mine katte, mens andet slet ikke fangede deres interesse. Om det var den forkerte type plante til mine katte, om urterne måske ikke længere var så friske, eller der bare ikke var nok af det, ved jeg ikke med sikkerhed. Men jeg ved at der er forskel på både typen og kvaliteten i det legetøj man kan købe. Jeg har oplevet at min ene kat reagerer på noget, som den anden ikke gør. Ligesom jeg har taget afvist duft legetøj med på internat, hvor nogle katte var ellevilde og andre bare snusede interesseret, men ikke havde nogen reaktion ellers. Så det handler ikke kun om kvaliteten af urten, men simpelthen også noget i kattens DNA, der afgør om de reagerer eller ej.

Katteurt i Klaus’ have – klar til at plukke og tørre.

Har man en gang prøvet at give sin kat noget katteurt og den ikke reagerede, kan man altså ikke vide sig sikker på at ens kat ikke kan lide katteurt. Måske var det bare det forkerte slags katteurt? Eller måske er din kat mere til baldrian eller silvervine? Måske skal det ikke være urter (altså blade), men stængler? Det er kun en måde at opklare det på og det er ved at prøve sig frem! Jeg har for længst erkendt at meget af det catnip kan kan købe i butikkerne, ikke gør noget for mine katte. Der er dog nogle mærker de reagerer på, så mine katte er altså nogle værre mærkedyr. Klaus’ duftpuder slår aldrig fejl herhjemme.

Katteurt skaber tryghed

Jeg har selv købt Klaus’ duftpuder i årevis og det har både mine egne og venners katte nydt godt af. Ligesom jeg har haft mange duftpuder med på kattehjemmet, hvor jeg var frivillig. Det vagte altid stor glæde, når jeg havde duftpuder med. Og det var især dejligt at se de mere sky katte udfolde sig, når duftpuderne kom frem. De kunne ligge og gemme sig i en hule og kunne ikke lokkes ud med godbidder. Men så snart der var duftpuder, kom de ud og rullede sig bekymringsfrit rundt for en stund. Det var et godt værktøj, til at skabe noget glæde hos de mere utrygge katte og starte en relation. Så jeg kan godt forstå at Klaus også bruger det i sin kattepension, hvor kattene er væk fra deres trygge rammer og vaner.

Internat kat hygger med duftpude

Ligesom der er forskel på om katte overhovedet reagerer på en duft, er der også forskel på hvilken effekt det har på dem. Noget catnip får min ene kat til at lege vildt, hvor hun bider i legetøjet, sparker til det og savler. Min anden kat bliver til gengæld helt rolig og ligger bare og ruller sig saligt frem og tilbage omkring legetøjet. Der er dog ingen tvivl om at begge hygger sig med det.

Duftpuder hos Almisse Shop

Jeg har nu æren af at sælge Klaus’ hjemmelavede duftpuder på Almisse Shop. Jeg er meget stolt af at kunne tilbyde netop disse duftpuder i min webshop, da det er et produkt som jeg selv er meget tilfreds med og jeg ved at det er kvalitet. Det er håndsyet i Danmark og katteurten er sågar dyrket i den jyske muld (de andre urter er importeret). Klaus sår planterne, passer dem, klipper ned og tørrer dem. Så klipper han stof, syr i baner, klipper til, syr og vender. Herefter fylder han vat og urter i puderne, inden de lukkes. Altsammen foregår på Bakkely Kattepensions kontor, hvor hans kone Majbritt hjælper til med duftpuderne ved siden af sit arbejde, når hun kan. Men det er altså primært Klaus der laver duftpuderne fra bunden.

Jeg har bestilt et mindre parti hjem til at starte med i forskellige duft varianter. Du kan se dem her. Læs også mit tip til hvordan du forlænger levetiden på duftpuderne.

En tanke om “Duftpuder til katte

  1. Pingback: Sådan har du altid "nyt" legetøj til din kat - Almisse Shop

Kommentar er lukket