fbpx

Sammen Om Kattene i Kaldred (SOKK)

Kaldred er et sommerhusområde i Nordvestsjælland med 399 indbyggere. Som så mange andre sommerhusområder kæmper den lille by med de firbenede beboere, som der kommer flere og flere af.

Feral Friends Denmark

Selv ville jeg ikke have hørt om problemet i netop dette område, hvis ikke det var for Pete Lee. Pete bor i storbyen men har sommerhus i Kaldred. Her har han i mange år arbejdet med genudsætning og hans sommerhus er efterhånden blevet et tilflugtsted for mange af byens vildtlevende katte. Også når Pete er hjemme i sin lejlighed.

Pete har nemlig helt styr på situationen med diverse kameraer, automatiserede fælder, chip styrede kattelemme og foderdispensere. Så de mange katte mangler hverken vådt eller tørt i hverdagene. Han har da også hjulpet mig med tekniske spørgsmål omkring vildtkameraer, shelters og fælder gennem tiden. Det bliver ikke meget mere “high tech”, når det kommer til katte rednings arbejde end hos Pete. Han har dog ikke bare teknisk snilde, men også dyretække. Pete har efterhånden tæmmet en del vildtlevende katte i området og mange af dem er blevet adopteret bl.a. gennem et samarbejde Inges Kattehjem. Resten holder til i og omkring hans sommerhus.

Photo by NastyaSensei from Pexels

Jeg stødte på Pete gennem deres hjemmeside Feral Friends Denmark hvor han bl.a. fortæller hvordan han kom igang med at redde katte, da han fandt ud af at en vildtlevende hunkat havde killinger i naboens skur. Det blev hans første genudsætninger og herefter rullede bolden. Som den jo bekendt gør, når først man har fået øjnenen op for lokale dyrevelfærds problemer som dette. Du kan følge Pete og mange andre foderværter via Feral Friend’s Facebook gruppe.

En fælles indsats

Pete er ikke den eneste med rødder i Kaldred, som gør et stort arbejde for kattene. Han er blot et eksempel. Sammen med andre ildsjæle har Pete stiftet en forening, i forsøg på bedre situationen for kattene i området. De kalder sig Sammen om kattene i Kaldred (SOKK) og samarbejder om en fælles indsats. Om deres arbejde fortæller de:

Vores arbejde udføres ved at fremlyse de vildtlevende katte i området, indfange, teste for FIV (og andre sygdomme), neutralisere, øremærke, omplacere eller genudsætte til fodervært.

SOKK håber med tiden at kommunen går aktivt ind i arbejdet og laver en aftale med Kattens Værn. Indtil da står de sammen om at håndtere problemet med vildtlevende katte i området.

Folkene bag SOKK er erfarne men der er tale om en ny forening i en lille by med et stort problem. Kaldreds katte har været rigtig hårdt ramt af sygdomme, så SOKK kan bruge al den støtte de kan få.

Derfor har vi valgt at støtte SOKK med 50% af salget fra vores webshop i årets første kvartal 2020. Forhåbentlig kan vi hjælpe foreningen lidt på vej.

Du kan også hjælpe foreningen med et medlemsskab ved at overføre 100 kr til 501049 på MobilePay og skrive “Medlem årstal”. Jo flere medlemmer, jo bedre mulighed har de for at råbe lokalområdet og kommunen op!

Alternativt kan man støtte økonomisk via bank overførsel:
Reg nr 5367
Konto 0247140

Læs mere om SOKK her eller følg dem på Facebook.

Almisse donation

I udgangen af marts 2020 kunne vi overføre 866 kr til SOKK. Tak til alle som har gjort donationen mulig ved at handle hos Almisse Shop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *