fbpx

Missemåtte til vinduet

Jeg har lavet en hyggemåtte som din kat kan slænge sig på. Den er designet til at ligge i vindueskarmen, så misser kan solbade og holde øje med verden udenfor uden at få kolde poter.

Der findes mange forskellige vinduespladser til katte på markedet, fordi katte elsker at sove i en solstråle. Desuden er verden udenfor det bedste katte TV man kan få. Jeg har selv investeret i mange vinduesplads løsninger – nogle med større succes end andre. Jeg har f.eks. en hængekøje med sugekopper, som overraskende nok kan holde til kattens vægt. Jeg har også investeret i en plade som monteres på vindueskarmen med små skruetvinger. Den holder også – når man ellers monterer den korrekt (ups!). Så har jeg en vinduesplads der sidder fast på ruden med sugekopper, men som er en fast plade frem for en hængekøje. Det er kun min Ronja der bruger den, da min anden kat Victor ikke bryder sig om overflader af plys.

Jeg har selvfølgelig også haft den helt klassiske skumgummi pude med betræk, der passer i vindueskarmen. Igen har Ronja været fint tilfreds med den, mens Victor ikke ville sætte sine poter på den. Den havde dog et afgørende problem! På trods af nogle dutter på bagsiden, var den for glat til min vindueskarm. Og da Ronja ikke har de stærkeste bagben, trækker hun sig gerne op med forpotterne. Hvilket resulterede i at hun blot hev puden ned i hovedet på sig selv. Den kunne også falde ned, hvis hun kom med lidt for meget fart på eller hun bare hoppede ned igen. Og så var der ikke nogen pude, når hun kom tilbage. Så jeg blev lidt træt af at samle den op hver dag. Man kan selvfølgelig også bare folde en lille plaid sammen og ligge i sin vindueskarm, men der har man samme udfordring med at det falder ned og det kan krølle til uorden. Det er der minimal risiko for med min måtte (man skal aldrig undervurdere katte og derfor giver jeg ingen garantier, haha). Missemåtten har nemlig skridsikker gummi på hele bagsiden og bliver liggende hvor den er. Hvis din kat, ligesom min Ronja, er lidt klodset, risikerer den ikke at rutche ned med måtten, når den hopper op eller den kommer lidt for tæt på kanten mens den bader. Måtten krøller heller ikke sammen, når katten har ligget der.

Måtte til transportkassen

Fordi måtten er skridsikker kan den med fordel også bruges i kattens transport kasse. Kender du det at man vil give katten et dejligt blødt tæppe at ligge på? Og vupti så har misser krøllet det sammen inde i kassen og ligger igen på det kolde plastik, mens tæppet blot er i vejen! Jeg har lagt en missemåtte i vores transportkasse og den rutcher ingen steder. Dens mål passede ikke ned i, men heldivis kan man nemt klippe måtten til med en saks. Snip snip og så passede den perfekt i! Har du en transportkasse der er større end gennemsnittet har vi også missemåtten i jumbo størrelse.

Min kat Victor er som sagt ikke glad for plysting og foretrækker sine underlag mere enkelt. Efter at jeg har erstattet vinduespuden med en måtte, tør Victor også sidde i vinduet igen. Sådan har katte jo deres forskellige præferencer. Jeg har selv været tilfreds med vores missemåtter som vi har haft siden februar 2021 og nu kan du også forkæle din kat med husets bedste plads! Den kan nemlig købes i webshoppen og 25% går til en dansk katteforening (foreninger skifter hver måned). Gå til varen her.

2 thoughts on “Missemåtte til vinduet

  1. Pingback: Nye missemåtte designs - Almisse Shop

  2. Pingback: Natbord eller katbord? - Almisse Shop

Comments are closed.