fbpx

Sådan har du altid “nyt” legetøj til din kat

MISter din kat hurtigt interessen for sit legetøj? Og så skal du igen ud og købe mere underholdning? Det er der heldigvis råd for. Du kan strække både kattens interesse og legetøjets levetid ved en simpel rotation. Har du legetøj med duft som f.eks. katteurt, vil du også læse mere her.

Timevis af leg

Jeg ser tit at reklamer for kattelegetøj lover “timevis af sjov for din kat”. Men katte leger ikke timevis i træk. Reklamerne får det til at lyde som om at du kan bestikke din kat med et stykke legetøj og så har du ellers fred og ro i timevis og din kat får aldrig brug for andet stimulering. Beklager: Katte leger ligesom de jager: kort og intenst. Efter leg/jagt er der mad, bad, lur og så kan vi lege igen. Så når du giver din kat et nyt spændende legetøj, vil den (forhåbentlig) vise den interesse af flere omgange i den første tid. Men langsomt bliver det mindre interessant. Derfor skal du stoppe legen, mens den er god. Ikke forstået sådan at du fjerner legetøjet fra katten, imens den hygger sig med det! Men giv det måske et par dage og gem det så helt væk. Tag til gengæld noget gammelt legetøj frem, som den kan jage og sparke og daske rundt med. På den måde vedholder du interessen for det forskellige legetøj, uden at skulle købe nyt hele tiden. Et kattelegetøj bliver ofte uinteressant, hvis det altid er tilgængeligt, så hav et lager gemt væk med forskelligt katte legetøj. Det samme trick gælder i øvrigt også større legetøj som tunneler og huler. Så det kan være en god ide at anskaffe sig noget sammenklappeligt, der nemt kan gemmes væk og tages frem efter behov. Ligeledes med aktivitets legetøj, hvor katten skal arbejde for at få godbidder.

Udnyt duften fra katteurt

Som med alt andet kattelegetøj skal en duftpude heller ikke være tilgængelig for katten hele tiden. Men her er det endnu mere vigtigt at pakke den væk. Den kan ligge fremme et par timer eller et døgn og så vil jeg råde dig til at pakke det væk igen. Hvis katten hele tiden har adgang til legetøjet, vil den vende sig til duften og effekten vil aftage. Så lad der gå nogle dage eller en uge imellem at du tilbyder dem en duftpude. Jo længere duftpuderne ligger fremme, jo hurtigere aftager duften også. Det er altså en god ide at opbevare dem i lukkede poser, for at bevare duften længst muligt. En frysepose eller lynlåspose fungerer fint – det kan også være en glasbeholder. Bare sørg for at puderne ikke er våde af savl når du gemmer dem væk.

Når du alligevel gemmer dit katteurt legetøj i poser, vil jeg råde dig til at lægge noget af kattens andet legetøj ned i, så det aftager lidt af duften. Det vil ikke dufte lige så kraftigt som duftlegetøjet selv, men katten kan sagtens fornemme det, hvis dit duftlegetøj er af god kvalitet med masser af urter. Pludselig bliver legetøjsmusen endnu sjovere, når du finder den frem igen! Du kan naturligvis også købe en catnip spray og spraye kattens legetøj. Men hvis du allerede har et legetøj med duft, som du ved din kat reagerer på, kan du lige så godt udnytte det.

Tips til at få det meste ud af dit kattelegetøj:

  • Roter hvilket legetøj der er tilgængeligt
  • Hav katteurt legetøj fremme i max et døgn af gangen
  • Opbevar katteurt legetøj i lukkede poser
  • Pak legetøjsmus og lign. sammen med katteurt legetøj, så det aftager duft

Duftpuder hos Almisse Shop

Er din kat glad for katteurt, catnip, baldrian eller silvervine? Eller vil du finde ud af det? Så se vores udvalg af duftpuder med nøje udvalgte urter, der kan tåle din kats voldsomme leg. De kommer fra Bakkely Kattepension og laves ikke bedre i Danmark.

2 thoughts on “Sådan har du altid “nyt” legetøj til din kat

  1. Pingback: Duftpuder til katte - Almisse Shop

  2. Pingback: 4 dufte din kat vil elske! - Almisse Shop

Comments are closed.